ДруштвоНајновијеФоча

Професори факултета из Фоче добитници престижног признања „Капетан Миша Анастасијевић“

У оквиру свечаног програма  под називом „Од Капетан Мише до Николе Тесле”, одржаног 8. децембра у Банском двору у Бања Луци, професорима Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Недељки Ивковић и проф. др Дарку Ђогу додијељена су признања „Капетан Миша Анастасијевић” за несебичан допринос развоју друштвеног стваралаштва.

Свечани програм под покровитељством привредних комора Србије и Републике Српске организовала је компанија „Media Invent“ из Новог Сада.

Међу истакнутим добитницима овог престижног признања су и предсједници Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

Свечаности је присуствовао ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић.

Угледно признање „Капетан Миша Анастасијевић“ установљено је 2000. године, потписивањем уговора Привредне коморе Војводине, Универзитета у Новом Саду и Јавног сервиса Радио-телевизије Војводине.

Основни циљ признања је промоција предузетничког и друштвеног стваралаштва, а прије шест година, захваљујући Привредној комори Републике Српске и универзитетима у Источном Сарајеву и Бањалуци, „Капетан Миша Анастасијевић” се додјељује и у Републици Српској.