НајновијеРепублика Српска

Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини?

На адресу наше редакције у недјељу су стигле фотографије клизишта у каменолому у Кијеву.

Како је забринути читалац, који је фотографије послао, истакао, клизиште пријети да прекине ток Жељезнице и пута М-18 Сарајево-Фоча.

На фотографијама, које смо и објавили, види се да је у активирању клизишта велика количине камења завршила на мосту и у ријеци.

У медијима су се јуче појавиле информације да је у току уклањање камења са моста, који је до каменолома изградила фирма „Земљокоп-инжињеринг“ Источно Сарајево, која је и власник каменолома.

Наведено је и да је корито Жељезнице слободно, те магистрални пут безбједан, али возачи који су се јуче нашли на овом путу наводе да стијене још увијек падају.

Осим што је угрожена ријека и пут, са страхом овим путем пролазе и наши суграђани, питајући се „шта ако сад крене?“. Према коментарима возача, људски фактор и немар су овај пут прошли без озбиљних посљедица, али поставља се питање колико ће нас срећа послужити.

Катера портал је покушао да дође до коментара и информација за грађане од друге стране, али одговор из каменолома до изласка текста нисмо добили.

Каменолом се налази на локалитету „Бијеле Воде – Кијево“ површине 9 ha, на територији општине Трново, а за експлоатацију техничког грађевинског камена доломита и кречњака, Влада Републике Српске је „Бијеле воде каменолом“ д.о.о. Кијево недавно обновила еколошку дозволу.

Извор: katera.news