НајновијеРегион

Преминуо глумац Милан Лане Гутовић

Глумац Милан Лане Гутовић преминуо је у 75. години на Војномедицинској академији послије тешке болести, јавља агенција Бета којој је то потврдио Гутовићев син.

Лане је прошле недјеље примљен у болницу гдје је био на интензивној њези, а касније прикључен и на кисеоник. Сви тестови на корона вирус показали су да је глумац био негативан, али је имао промјене на плућима за које су љекари претпостављали да су могле да буду последица раније прележаног ковида-19.

Гутовић је рођен 11. августа 1946. године у београдском насељу Умка, а потом је живио у Кумодражу. Последњих година често је камповао и пецао.

Ланетови родитељи су били просветни радници. Има старију сестру Бојану за коју је једном приликом рекао да је према њему увијек била заштитнички настројена. Желио је да упише Природно-математички факултет, али се опробао на Академији за позориште, филм, радио и телевизију гдје је одмах примљен. Био је у браку из ког има кћерку Милицу. Она је кренула очевим путем, а осим глумом, бави се и балетом. Крајем 2016. године Милица се породила па је глумац постао деда. Више од деценију је био у ванбрачној вези са Биљаном Кнежевић, балерином Позоришта на Теразијама. Са њом има синове Јанка и Спасоја.

Серије и филмови попут „Тесне коже”, „Метле без дршке”, „Отворених врата”, „Беле лађе” само су неки од његових остварења и пројеката у којима је дао свој лични печат.

Извор: Курир