НајновијеСпортФоча

Пред Сутјеском меч сезоне- против Љубића за опстанак у Првој лиги Српске

Пред фудбалерима Сутјеске је меч сезоне у којем ако тријумфују преузимају 13. позицију која гарантује опстанак у Првој лиги Српске, са повољним распоредом до краја да је и задрже.

У Фочу стиже Љубић из Прњавора, екипа која има три бода више од Сутјеске и налази се управо на 13. мјесту.

У првом дијелу сезоне, у Прњавору је било неријешено 2:2, што значи да би, у случају побједе домаћина у Фочи, ове двије екипе замијениле позиције на табели- Љубић би пао на 14, а Сутјеска се попела на 13. мјесто.

Још није познато колико екипа ће испасти из Прве лиге, што је условљено бројем екипа из Српске које испадају из Премијер лиге, а уколико Крупа избори опстанак у БХ елити, за шта има лијепу прилику у мечу код куће са Олимпиком, за останак у друштву прволигаша биће довољно и 14. мјесто.

У Сутјесци, ипак, не желе да то питање препусте случају, па у мeч са Љубићем улазе са огромном жељом за побједом.

Шеф стручног штаба Миљан Радановић истиче да је ово меч сезоне и за њих и за Љубић.

„Опстанак је можда већ изборен, али ми се нећемо освртати на екипе које испадају из Премијер лиге, тако да ћемо у свом дворишту тражити сигурну луку. У одличној смо форми- у задње двије утакмице постигли смо девет голова и надамо се да ћемо тако наставити. Жао нам што нема навијача због ковида. Сигурно да би нам они били 12. играч, али има људи који долазе и буквално са цесте нас подржавају и не сумњам да ће тако бити и сутра“, рекао је Радановић.

До краја такмичења остала су три кола.

Након меча са Љубићем, Сутјеска гостује у Јањи претпоследњем Подрињу и у задњем колу дочекује Козару из Градишке.

Љубић након гостовања у Фочи дочекује трећепласирану Звијезду из Бијељине, а у посљедњем колу гостује у Модричи.

Рекло би се да Сутјеска све конце држи у својим рукама и потребно је само да понови игру из претходна два кола, када је постигла двије убједљиве побједе.

Утакмица Сутјеска-Љубић игра се на Градском стадиону у Фочи у суботу, 15. маја, у 17.00 часова.

Срећно, плаво-бијели!