НајновијеФочаХроника

Преварио Фочака лажно се представљајући и користећи профил женске особе

Полицијски службеници Полицијске управе Фоча поднијели су Окружном јавном тужилаштву Требиње Извјештај о почињеном кривичном дјелу против лица чији су иницијали Б. С. из Милића због сумње да је починио кривично дјело „Превара“ на штету лица иницијала Р. Н. из Фоче.

Наиме, полицијски службеници су након пријаве догађаја предузели низ мјера и активности  и идентификовали извршиоца Б.С. за кога се основано сумња да је у временском периоду од јануара до августа 2023. године  ступио у контакт са Р.Н. на друштвеној мрежи и апликацијама на мобилном телефону  лажно се представљајући и користећи профил женске особе.

Након што је Б.С. дао лажне податке о себи тражио је новац који је оштећени Р.Н. уплаћивао путем М-тел електронске допуне који је послије пребацивао на кладионичарске рачуне са којим је даље располагао. На овај начин је осумњичено лице прибавило за себе или другог противправну имовинску корист у износу од око 3.500 КМ.

Из ПУ Фоча, која је упутила саопштење, апелују на грађане да  буду обазриви на друштвеним мрежама, обраћају посебну пажњу на прихватање пријатеља и одређених апликација те да не уплаћују новац нити допуне путем мобилних телефона непознатим особама.

Извор: Радио Фоча