НајновијеСпортФоча

Прва лига се, ипак, не прекида- Сутјеска дочекује Жељезничар

Забране спортских активности, које је увео Републички штаб, не односе се на тренинге и такмичења највишег ранга у Српској и БиХ, тако да се Прва фудбалска лига Српске неће прекидати, објавио је Фудбалски савез Републике Српске након што је добио обавјештење од Министарства породице омладине и спорта у коме је појашњено на која тамичења се односе забране.

На крилима побједе у Новом Граду против Слободе, фудбалери Сутјеске у суботу ће у Фочи угостити бањалучки Жељезничар у оквиру 19. кола Прве лиге Српске.

Након два везана пораза на почетку прољећне полусезоне, Фочаци су се трзнули и побједом у Новом Граду ухватили прикључак за средину табеле.

Освајањем три веома важна бода у гостима, Сутјеска се помјерила за једно мјесто на табели и изашла је из зоне испадања.

У наредном мечу очекује је веома тежак задатак да против изузтено квалитетног Жељезничара, који не зна за пораз у наставку првенства, покуша да понови игру, по могућности са сличним резултатским исходом, из Новог Града.

Жељезничар је шести са 27 бодова, али је у одличној форми.

Бањалучани су у прољећној полусезони стартовали побједом у Приједору против водећег Рудара 2:1, затим су код куће убједљиво савладали Слободу са 5:1, да би у прошлом колу ремизирали у Источном Сарајеву са Славијом 1:1.

Утакмица између Сутјеске и Жељезничара игра се у суботу на Градском стадиону у Фочи од 15.00 часова без присуства публике.

Извор: Радио Фоча