НајновијеСпортФоча

Прва лига Републике Српске у шаху за 2021. годину у Фочи

Шаховски савез Републике Српске oд 14.08. (субота) до 20.08.2020. године (петак)  организује Прву шаховску лигу Републике Српске за сениоре, жене и омладинце у Фочи.

Технички организатор Прве лиге Републике Српске у шаху ове године је ОШК “9. Јануар” Фоча док је домаћин такмичења ЈУ Студентски дом “Фоча” гдје ће се такмичење и одржати.

Планирани долазак такмичара је 14.08.2021. до 15 часова, техничка конференција је у 16 часова док је свечано отварање у 17 часова, а након тога се игра прво коло.

Систем такмичења и број кола у Првој лиги РС за сениоре која ће трајати 7 дана зависи од броја пријављених екипа о чему ће се одлучити на техничкој конференцији. Темпо игре је 90 минута по играчу за партију уз додатак од 30 секунди за сваки одиграни потез. Одлука о систему такмичења и темпу игре код омладинаца и жена биће донесена на техничкој конференцији на основу броја пријављених екипа.

Из Шаховског савеза Републике Српске поручују да ће током такмичења спроводити све неопходне епидемиолошке мјере према препорукама Института за јавно здравство Републике Српске и Владе Републике Српске.