НајновијеРепублика Српска

Појачане контроле угоститељских објеката у Српској

С обзиром на то да је од сутра дозвољено организовање музике уживо у угоститељским објектима у Српској, из Инспектората Републике Сепаке упозоравају угоститеље да су дужни да се придржавају свих прописаних епидемиолошких мјера.

Позивали су привредне субјекте да поштују радно вријеме, да радни простор организују на начин да се испоштују прописане мјере и да воде рачуна о броју особа које истовремено могу боравити у објекту.

„Протеклих дана имамо тенденцију пораста броја позитивних на вирус корона, због чега ће инспектори, свим расположивим капацитетима, у наредном периоду појачати надзор над спровођењем мјера за спречавање и сузбијање заразних болести на територији Српске. Рад инспектора организован је у смјенама, па пословни субјекти њихов долазак могу да очекују у дневним, вечерњим и ноћним часовима”, наглашавају у Инспекторату Републике Српске и додају да је циљ инспекцијског надзора да се кроз поштовање мјера и организацију рада у складу са препорукама, омогући одвијање привредних активности у мјери у којој је то могуће.

„Наш заједнички интерес је да привредни субјекти раде, али уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мјера”, поручују из Инспектората Републике Српске.

У оквиру спровођења превентивних мјера на сузбијању ширења вируса корона, до сада је спроведено 38.677 инспекцијских контрола, у којима су изречене казне од 555.000 КМ, док је за 53 угоститељска објекта изречена мјера привремене забране рада.

Извор: Српскаинфо