НајновијеРепублика Српска

Почела исплата годишњег борачког додатка за 2020. годину

У Републици Српској у току је исплата годишњег борачког додатка за 2020. годину, за шта је обезбијеђено 9.965.788 марака, потврдио је министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић.

Право на годишњи борачки додатак за 2020. годину остварује 61.266 корисника, демобилисаних бораца прве и друге категорије, млађих од 60 година, саопштено је из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

За ову накнаду, у складу са Законом о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца одбрамбено-отаџбинског рата, Влада Републике Српске обезбиједила је 9.965.788 КМ.

– Влада Републике Српске цијени и поштује немјерљив допринос који су борци Војске Републике Срспке дали за одбрану Отаџбине и, у складу са својим могућностима, сваке године настоји да унаприједи положај борачке популације – истакао је Милуновић, додајући да се све законом предвиђене обавезе за ове категорије исплаћују редовно.

Милуновић је рекао да је ова, као и све друге исплате за борачку популацију, приоритет Владе Републике Српске и да је обављена у законом предвиђеном року.

Извор: СРНА