НајновијеРегион

Поново усвојени закони које је Ђукановић вратио

Скупштина Црне Горе поново је данас усвојила усвојила измјене Закона о слободи вјероисповијести које је 29. децембра прошле године предсједник ове државе Мило Ђукановић вратио на поновно одлучивање.

Засједање је почело око 13 сати, са сат времена закашњења, а у парламент су стигли сви министри и премијер Здравко Кривокапић. Такође, постоји кворум за рад, јер је у сали присутан 41 посланик, навео је на почетку сједнице предсједник парламента Алекса Бечић.

Како “Вијести” наводе, у Скупштини је и посланик опозиције Генци Ниманбегу, док су посталници других опозиционих странака раније најавили да неће присуствовати заседању.

Непосредно пред почетак седнице, испред зграде Скупштине у Подгорици окупио се мањи број присталица патриотских организација са заставама Црне Горе и НАТО-а. Окупљени носе натписе: “Стоп фашизму”, “Но пасаран”, “Не цртајте мете”, “Стоп пријетњама”, “Не кршите Устав”…

Присутни су и припадници Министарства унутрашњих послова.

Осим измена Закона о слободи вјероисповијести, Мило Ђукановић је крајем децембра вратио и измјене Закона о кредитним институцијама, санацији кредитних институција и фискализацији у промету производа и услуга.

Све то урадио је јер је довео у питање постојање кворума у децембру када је Скупштина Црне Горе гласала о овом законима.

Иначе, у поновном изјашњавању посланика не води се расправа, већ се само гласа.

Извор: Танјуг