ДруштвоНајновијеФоча

Помоћ младих за 15 породица из Фоче

Млади из Фоче окупљени у оквиру пројекта „Подршка младима у локалним заједницама у БиХ“ Општинској организацији Црвеног крста донирали су пакете основних животних намирница за 15 породица којима је помоћ најпотребнија. Средства за набавку хране обезбиједила је Међународна организација за миграције.

У Црвеном крсту Фоча истичу да је свака помоћ важна, те да је значајно што млади показују солидарност, нарочито у вријеме пандемије.

„Тражили су да им препоручимо шта је нашим корисницима највише потребно и ми смо предложили да то буде храна, јер људи који нам се свакодневно обраћају највише траже храну”, рекла је радница у Општинској организацији Црвеног крста Тања Кулић.

Хуманитарна помоћ резултат је активности младих у оквиру радионице „Смарти“, која им је пружила могућност да осмисле друштвено корисну активност на територији општине Фоча, појаснила је координатор радионице Марија Пејовић.

„Млади су одлучили да та активност буде помоћ особама које су угрожене у вријеме пандемије. Купљени су пакети основних животних намирница, а Црвени крст ће помоћ расподијелити онима којима је то потребно”, рекла је Пејовићева.

Млади су позвали грађане Фоче да слиједе њихов примјер и да, у складу са својим могућностима, помогну рад Црвеног крста у Фочи.

Извор: Радио Фоча