КултураНајновијеФоча

Полицијски орекстар, изведбом најпопуларнијих пјесама, одушевио публику у Фочи

На Тргу краља Петра у Фочи публика је синоћ имала прилику уживати у концерту које је извео Полицијски орекстар Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Уз звуке саксофона, трубе, бубња, кларинета, флауте и тубе Фочаци су чули најпопуларније маршеве, родољубиве али и пјесме забавне и народне музике.

Због разноликости репертоара музика Полицијског оркестра је за свачији укус, рекла је начелник Полицијског оркестра Јелена Атлагић: „Почињемо са маршевима који се очекују од овог оркестра, а онда свирамо родољубиве, забавне, поп и народне пјесме као и филмску музику. Гдје год смо наступали до сада публика је уживала и заиста у свим градовима добијали смо позитивне критике од грађана Републике Српске“, рекла је Атлагићева.

Концерт у Фочи и вечерашњи концерт у Зворнику представљају завршетак турнеје кроз Републику Српску рекао је диригент Полицијског орекстра Душан Покрајчић: „Драго нам је што наступамо у Фочи јер је ово прелијепо туристичко мјесто и што наш концерт може да употпуни туристичку сезону у овом граду“.

Начелник Полицијске управе Фоча Велимир Костовић изразио је задовољство што се овим концертом може показати да полиција има и љепшу и забавнију страну, а не само репресивну: „Имамо част да угостимо Полицијски орекстра МУП-а Републике Српске који је до сада наступао у више градова и општина Српске. Ово је један од начина да се приближимо заједници и покажемо да полиција није само репресивни орган“.

 На концерту су наступили и ученици Основне музичке школе из Фоче као и хор Средњошколског центра Фоча.

Извор: Радио Фоча