ДруштвоНајновијеФоча

Плодове свог рада дијели са најугроженијима

Фочански пољопривредник Милан Гаговић, који се на свом газдинству у Хандићима, између осталог, бави и товом свиња, одлучио је да у сезони посјека подијели 200 килограма свињског меса породицама слабијег имовинског стања.

Гаговић је познат по својим доброчинствима и када год је у прилици прискаче у помоћ најугроженијима и са њима дијели плодове свог рада.

Тако је ранијих година дијелио кромпир, поврће из пластеника, малине, ракију, поклонио је и краву оближњем манастиру Заграђе, а прошле године је на градском тргу частио суграђане са пола тоне јабука.

Ове године има довољно меса и за своје потребе и за продају, па је одлучио и да једну свињу од око 200 килограма поклони.

Гаговићева мини фарма свиња

Осим породица које одраније помаже и којима је и овај пут намијенио месо, волио би, каже, да му се они којима је најпотребније сами јаве.

Његов број телефона је 065 721 477.

У пакетима ће бити од пет до десет килограма меса, те по литар ракије, да се, како додаје, наздрави и помену Света Тројица.

Овај познати доброчинитељ кроз живот се води поуком Светог апостола Павла да је потребно трудити се, помагати немоћне и опомињати се ријечи Господа Иуса Христа да је блаженије давати него примати.

Извор: Радио Фоча