ДруштвоНајновијеФоча

„Параноид“ и пријатељи пјесмом чувају успомену на бубњара Срђана Арсића Прђу

Музичари из Фоче и Рудог одржали су музичко вече посвећено једном од најбољих фочанских музичара– бубњару Срђану Арсићу Прђи, који је преминуо 2019. године.

У „Синема” клубу са бендом „Параноид“ из Рудог наступили су Арсићеви пријатељи са којима је свирао. Раскошан таленат за музику показао је и Никола Арсић, који је свирањем бубњева наставио очевим стопама.

Гитариста и пјевач „Параноида“, Мирослав Томић, присјећа се да је Срђан Арсић свима излазио у сусрет, помагао млађим колегама, те му помогао да са бендом има прве наступе у Фочи.

„То је био веома добар човјек и пријатељ, легенда. Уз то, био је и добар музичар. Пар пута смо заједно дијелили бину. Нама је требао бубњар и Прђа нам је изашао у сурет. Свирати са њим било је велико искуство, а његов одлазак велики је губитак за породицу, Фочу и све људе који су га познавали”, рекао је Томић.

Музичко сјећање на човјека који је оставио дубок траг у културно-умјетничком животу Фоче уз „Синема” клуб организовао је Арсићев најбољи пријатељ из младости, а потом и кум Љубиша Ковачевић.

„Са заједничким пријатељима договорио сам да направимо свирку у част Прђе и на тај начин да сачувамо успомену на тако великог човјека. Цијели живот смо провели заједно, био је много посвећен музици и свим добрим стварима у Фочи. Читав град га је волио”, рекао је Ковачевић.

Он је најавио да ће музичко сјећање на легендарног фочанског бубњара прерасти у традицију.

Срђан Арсић Прђа свирао је бубњеве у забавном и народном оркестру фочанског културно-умјетничког друштва. Као тон мајстор радио је у бендовима „Поло“ и „Нострадамус“, који су организовали многобројне концерте у сали „Партизан“ и Средњошколском центру.

Био је члан бенда „Блек хол“, а „Палп фикшн“ посљедњи је музички састав у коме је свирао.

Извор: Радио Фоча