ДруштвоНајновијеФоча

Општина Фоча и “Каритас” помажу отварање 30 радних мјеста у фирми “Мраз”

Општина Фоча и хуманитарна организација „Каритас“ из Швајцарске финансијски ће помоћи отварање нових 30 радних мјеста у текстилном предузећу „Мраз“ са Пала, у чијем је погону у фочанском насељу Велечево тренутно запослено 60 радника.

На данашњем састанку представника „Каритаса“ и „Мраза“ са руководством општине постигнут је договор да се заједничким снагама повећа капацитет овог предузећа које је у Фочи почело са радом прије четири мјесеца.

Начелник општине Милан Вукадиновић изразио је задовољство што је постигнут договор о сарадњи, која ће омогућити посао за 30 Фочака.

„Са швајцарским „Каритасом“ имамо позитивна искуства из претходног периода и увјерени смо да ћемо имати доста добрих ефеката како за запошљавање, тако и за многе друге пројекте. Фирма „Мраз“ је изразила интересовање да прошири погон у Фочи и ми ћемо финансијски помоћи да обезбиједимо превоз  радницима и обуку за 30 нових радника“, рекао је Вукадиновић.

Представник швајцарског „Каритаса“ Златан Савић потврдио је да ће ова организација у сарадњи са општином помоћи предузећу “Мраз” да број радника у фочанском погону са 60 повећа на 90.

 „Као и општина, учествоваћемо у суфинансирању обуке, а можда и дијела опреме у фирми“, рекао је Савић.

Директор и сувласник фирме „Мраз“ Младен Ковачевић очекује да би обука нових радника могла почети за 15 дана.  

„Начелно смо се договорили, а за седам дана имаћемо уговор којим ће се прецизирати наше обавезе“, рекао је Ковачевић.

Извор: Радио Фоча