ДруштвоНајновијеФоча

Општина уз помоћ привредника подијелила 80 печеница

Општина Фоча подијелила је, у добротворној акцији коју је организовала другу годину заредом, 80 божићних печеница социјално најугорженијим породицама из ове локалне заједнице.

Помоћ је подијељена према списку Центра за социјални рад, а обухватила је лица која су у тешком имовинском стању, без засполења или су са ниским примањима,  односно која су корисници новчане помоћи ове установе.

Печенице је добило и више породица које живе у зградама социјалног становања у насељу Бараковац.

Стану Радовић, која живи са сестром, поклон је много обрадовао.

„Сестра има пензију, ја немам никаква примања. Хвала добрим људима што су нам уљепшали Божић“, рекла је Радовићева.

Захваљујући поклону општине, Божић ће свечано и у радости дочекати и Мирјана Сушић.

“Живим са мужем, и он је без посла. Хвала пуно свима, нисте нас заборавили“, рекла је Сушићева.

Међу корисницима ове помоћи је и неколико ратних војних инвалида са минималним примањима.

„Захвалио бих се начелнику општине и Центру за социјални рад на овој помоћи, која ће нама незапосленим борцима и ратним војним инвалидима значити да празнике прославимо како доликује“, рекао је Љубиша Симовић.

Акцију „Подијелимо радост Божића” прошле године покренуо је начелник општине Милан Вукадиновић, а и ове године су у куповини печеница уз локалну управу учествовали бројни привредници и појединци који су се одазвали позиву из општине.

„И ове године смо се одрекли ватромета за Нову годину да бисмо та средства преусмјерили у ове сврхе. Захвалио бих се нашим привредницима који су се одазвали нашем позиву и повећали смо број печеница“, рекао је Вукадиновић.

Извор: Радио Фоча