ДруштвоНајновијеФоча

Општина суфинансира приправнике: Расписан јавни позив послодавцима

Општина Фоча расписала је јавни позив послодавцима за коришћење средстава за запошљавање приправника у 2021/2022. години, за шта ће из општинског буџета бити издвојено 211.200 КМ.

Јавним позивом обухваћено је суфинансирање приправничког стажа лицима са евиденције Завода за запошљавање Републике Српске са високом стручном спремом, на период од 12 мјесеци.

Предвиђено је да Општина финансира плату након опорезивања у износу најниже загарантоване у Републици Српској, а послодавац порезе и доприносе.

Након потписивања уговора и пријема приправника послодавцима ће бити исплаћено 33 одсто средстава, уколико послодавац буде испуњавао уговорене обавезе након шест мјесеци добиће 43 одсто средстава, док ће остатак новца бити исплаћен по окончању уговореног периода од 12 мјесеци, наводи се у јавном позиву.

Право на коришћење бесповратних средстава за запошљавање приправника имају послодавци са сједиштем на подручју Републике Српске који испуњавају услове конкурса.

Детаљније информације заинтересовани могу добити у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности општине Фоча, као и путем веб-сајта Општине, гдје им је доступан образац за подношење захтјева.

Јавни позив отворен је 30 дана од дана објављивања, а истиче 6. новембра.

Извор: Радио Фоча