ДруштвоНајновијеФоча

Општина и привредници подијелили 60 божићних печеница

У добротворној акцији „Подијелимо радост Божића“, коју је организовала општина у сарадњи са локалним привредницима, у Фочи је данас подијељено 60 божићних печеница социјално угроженим породицама.

Међу онима који ће захваљујући овој акцији Божић дочекати у веселијој атмосфери је и самохрана мајка Биљана Васиљевић из Брода на Дрини.

„Захвалила бих се начелнику Милану Вукадиновићу и општини на овом лијепом гесту, божићне празнике ћемо моћи прославити колико толико на прикладан начин. Имам двоје дјеце, од којих је једно инвалид, не радим два мјесеца, тако да смо баш у тешкој ситуацији и ова помоћ нам је баш добродошла“, рекла је Васиљевићева.

Срећна је и на божићном поклону захвална и пензионерка Коса Васиљевић.

„Хвала начелнику што је ово организовао. Добро ми је дошло, живим сама, од пензије“, рекла је она.

Акција „Подијелимо радост Божића“ покренута је на инцијативу начелника општине Милана Вукадиновића, који је одлучио да се средства намијењена за дочек нове године преусмјере за набавку печеница суграђанима слабијег имовинског стања.

Његов позив да се у љепоти заједништва дочека Христов рођендан наишао је на добар одзив фочанских привредника који су учешћем у акцији допринијели да радост Божића осјете најугроженије фочаснке породице.

„Преходна година је била заиста тешка, нарочито за најугорженије категорије, које немају никаква или симболична примања, а имају велики број укућана, и на рубу су егзистенције, тако да смо се у сарадњи са Центром за социјални рад одлучили за ову акцију. Наши привредници одазвали су се у великом броју, захваљујем им се свима и мислим да је ово пун погодак, да дођемо до свих људи, да и они достојанствено дочекају предстојећи празник“, рекао је начелник Вукадиновић.

Он је напоменуо да број од 60 печеница није коначан и да ће, уколико буде потребе, општина наћи начин да у својим могућностима обезбиједи такву помоћ и другима којима је потребна.

Вукадиновић је додао да ће општина настојати да ова акција прерасте у традицију. У добротворној акцији „Подијелимо радост Божића“ ове године су, уз општину, учествовали КПЗ Фоча, Сигма електроник, Куна турс, Кафе пицерија „Монте Кристо“, ЕРС мале ХЕ, Симинг трејд, Болетус РС, Ресторан „Деветка“, Фалкон, Стандард ДОО, Кроасан, Рафтинг центар „Дрина-Тара“,  Василије Живановић и Новак Дракул.

Извор: Радио Фоча