НајновијеСпортФоча

Опстанак у Првој лиги успјех, Сутјеска да буде стабилан прволигаш

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић организовао је пријем за чланове управе ФК Сутјеска и најбољег играча и стријелца Прве лиге Републике Српске Николу Мојовића. Истакнуто је да је, након повратка из Друге лиге и опстанка у друштву најбољих екипа у Српској, протекла сезона била успјешна.

Међу најзаслужнијима за добар резултат био је капитен Никола Мојовић. Каже да му је жеља да остане у Фочи и наредне сезоне помогне матичном клубу.

„Сутјеска је мој клуб и вратио сам се како би сачували клуб. У томе смо успјели. Публика се вратила на трибине, а клуб је афирмисао пет младих играча из Фоче који ће нам бити од велике важности убудуће”, рекао је Мојовић.

Са 14 постигнутих голова Мојовић је проглашен за најбољег стријелца Лиге, док је у анкети тренера и играча 16 прволигашких тимова изабран за најбољег играча шампионата.

„То је велико признање за мене, јер долази од директних ривала. Правила су била да гласати могу само играчи и тренери противничких екипа. Имао сам највише гласова и сигурно да ми прија та награда”, рекао је Мојовић.

На састанку је разговарано о плановима и могућностима како би Сутјеска била стабилан прволигаш. Помоћ неће изостати ни од локалне управе, каже начелник општине Милан Вукадиновић.

„Мислим да ћемо пронаћи модус да пробамо да направимо окосницу клуба и да у будућем периоду Сутјеска буде стабилан прволигаш. Сигуран сам да и у другим спортовима можемо слично да направимо. Ускоро ћу организовати састанак са управама осталих спортских клубова из Фоче”, рекао је Вукадиновић.

Повратничку сезону у друштву најбољих клубова Републике Српске Сутјеска је са 35 освојених бодова завршила на 14. мјесту прволигашке табеле. Славили су у 10 утакмица, пет су завршили ремијем, а 15 пута поражени.

Извор: Радио Фоча