ДруштвоНајновијеФоча

ОО СДС Фоча: Што прије расписати конкурс за шефа Цивилне заштите

Општински одбор Српске демократске странке Фоча сматра да начелник општине што хитније треба да распише конкурс за упражњено радно мјесто самостални стручни сарадник за организацију и планирање цивилне заштите-шеф Одсјека, јер тренутно не постоји лице које обавља тај посао.

У фочанском СДС-у наводе да би шеф Одсјека цивилне заштите требало да буде, прије свега, стручна особа, која би у сваком тренутку била на располагању грађанима Фоче и која би, између осталог, преузела одговорност.

-Да уради припрему и израду програма за смањење ризика, процјену угрожености, те план заштите од елементраних непогода и других несрећа на подручју општине-наводи се у саопштењу достављеном медијима.

У СДС-у сматрају да се локална власт у овом случају понаша крајње неодговорно, јер, како наводе, безбједност суграђана треба да је на првом мјесту. 

-Тренутно Општина Фоча нема лице које обавља дужност шефа Одсјека цивилне заштите, јер је управни инспектор Бојана Клачар 31. јула. 2023. године, наложила начелнику општине Милану Вукадиновићу да укине Рјешење о распоређивању Милоша Јакића на мјесто шефа Одсјека цивилне заштите-наводе из СДС-а.

Подсјећају да се не смије заборавити 2010. година и поплаве које су изазвале вишемилионску штету у Фочи и  да период који долази управо носи ризик од изливања ријека, клизишта, одрона и земљотреса.

-Општина Фоча мора спремно дочекати све непредвиђене ситуације и заштитити суграђане и читаво подручје од свих немилих догађаја-истиче се у саопштењу.