ДруштвоНајновијеФоча

Омладинским пројектима до бољег амбијента Фоче

Уређење спортско-рекреативних терена и купалишта, еколошке акције, промотивне туристичке манифестације, само су неки од пројеката које ће у наредном периоду реализовати пет фочанских омладинских организација у сарадњи са Општином Фоча. Циљ је да се кроз мобилност и синергију младих подигне квалитет живота грађана.

Спортско-рекреативни терени школе у Миљевини ускоро ће добити љепши изглед-нове рефлекторе, ограду, уређене трибине и стазу. Пројекат заједно спроводе Удружење грађана „Миљевина“ и Општина Фоча. На томе се неће стати, поручују из Удружења.

-У договору са начелником општине настојаћемо да у Миљевини уредимо и једно купалиште на ријеци Бистрици, што би нам много значило-каже предсједник Ранко Елез.

Новоформирано удружење „Млади Фоче“ планира да реализује пројекат уређења терена за шах на отвореном.

-Шаховски терен би требало да буде на Тргу 9.јануара. Биле би постављене велике шаховске фигуре и исцртана шаховска поља, то би било мјесто за дружење и рекреацију-каже предсједник Удружења Тодор Станковић.

Омладински покрет Фоча у свом дневнику активности биљежи највећи број реализованих акција и пројеката којима су мијењали амбијент Фоче.  И ове године биће организатор манифестације „Дринска авантура“ која уз мобилност младих промовише туризам, спорт, екологију и забаву.

-Ове године акценат стављамо на промоцију екологије, па смо у оквиру манифестације уврстили и набавку контејнера у насељу Миљевина, јер је ту баш потребно-рекао је предсједник Омладинског покрета Младен Мандић.

Пуна подршка новом кругу омладинских пројеката стиже од локалне управе.

-Кроз учешће општине у пројектима на располагању је 100.000 марака, док је конкретно из буџета општине за подршку омладинским организацијама намијењено 15.000 марака-рекао је начелник општине, Милан Вукадиновић.

Из пет омладинских фочанских удружења поручују-кроз иновативност и активизам помажемо у креирању љепшег и бољег амбијента за све суграђане.

Извор: Радио Фоча