ДруштвоНајновијеФоча

Озваничен почетак обнове водоводне мреже у Миљевини

Увођењем извођача у посао данас је у Миљевини озваничен почетак реконструкције секундарне водоводне мреже, чиме ће бити ријешен проблем водоснабдијевања у том насељу. Радове, чија је укупна вриједност 512.000 КМ без ПДВ-а, изводи бијељинско предузеће „Инстел“, док је дио посла повјерен водоводном предузећу „Извор“ из Фоче.

Директор предузећа „Инстел“ Владимир Гутић истиче је да ће рок завршетка радова бити испоштован.

„Према потписаном уговору рок је 12 мјесеци, али ћемо настојати да радове завршимо у што краћем временском периоду”, рекао је Гутић.

Фочанско предузеће „Извор“ задужено је за уградњу кућних прикључака. Планирају и проширење мреже како би већи број домаћинстава имао несметано снабдијевање питком водом.

„Уградићемо 120 прикључака. Зависно од потребе потрошача који се снабдијевају са других изворишта планирамо и уградњу додатних прикључака. Људи који користе воду са изворишта Скакавац већ су исказали потребу и њих ћемо пребацити на водоводну мрежу са изворишта Крупица. Циљ нам је да све потрошаче снабдијемо питком водом”, рекао је Миомир Бојат, директор предузећа.

Реконструкција водовода у Миљевини приоритетан је пројекат који ће смањити губитке на дистрибутивној мрежи и побољшати квалитет живота грађана, истичу у локалној урави.

„Овај пројекат сигурно ће побољшати снабдијевање водом. Сваки пројекат који је везан за побољшање инфраструктуре локална управа подржава. Пратићемо радове и очекујем побољшање, јер кад се нешто ново уради много значи у сваком смислу”, рекао је Ранко Поповић, начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Фоча.

Пројекат реконструкције водоводне мреже у Миљевини, којим се наставља друга фаза обнове водовода у Фочи, финансира се грантом Европске инвестиционе банке у оквиру пројекта „Водоводна и канализациона инфраструктура у Републици Српској“ који реализује Влада РС.

Извор: Радио Фоча