НајновијеРегион

Од 2. јануара пооштрени услови за улазак у Црну Гору

Министарство здравља Црне Горе саопштило је да ће од 2. јаунара бити пооштрени услови за улазак у земљу, те да неће бити више могућ улазак само са негативним тестом на вирус корона.

Црногорски држављани и странци могу да уђу преко свих граничних прелаза уз посједовање једног од два доказа из ковид потврде.

Један од услова за улазак у Црну Гору од 2. јануара биће да је особа потпуно вакцинисана прописаним бројем доза вакцина против вируса корона и да од друге дозе није прошло више од шест мјесеци.

У саопштењу се наводи да је други услов доказ да је особа пребољела ковид 19, односно да је прошло не мање од 10 дана и не више од 180 дана од позитивног PCR или брзог антигенског теста.

У оба случаја, лице мора да посједује или негативан PCR тест који није старији од 72 часа или брзи антигенски који није старији од 48 часова. То значи да више није могућ улазак у Црну Гору само са негативним тестом.

– Држављани Црне Горе и странци са привременим боравком могу да уђу у земљу без ових доказа, али уз одређивање самоизолације у трајању од 10 дана коју је могуће прекинути најраније након три дана послије негативног PCR теста – додаје се у саопштењу.

Извор: РТРС