БиХНајновије

Обећана помоћ Србије стигла у БиХ

„Ми смо обезбиједили 10.000 АстраЗенека вакцина. Ја сам срећан ако ћемо тиме да спасемо животе, то је важна и велика ствар”, казао је Александар Вучић, предсједник Србије. Он је рекао да ће Србија обезбиједити вакцине коју год буду жељели грађани у ФБиХ.

„На састанку смо разговарали о великом самиту који ћемо организовати у Београду, између Србије и БиХ на свим нивоима. То ће бити самит сарадње и повјерења. Предсједништво БиХ је прихватило ту идеју”, истакао је Вучић, на конференцији за медије, након састанка чланова Предсјеништва БиХ на сарајевском аеродрому.

„Оно због чега сам дошао је да поручим ово су вакцине за ФБиХ”, казао је Вучић и додао да је Република Српска имала ммогућност да се њени здравствени радници вакцинишу у Србији.

Осврћући се на тврдње да вакцина коју је понудио ФБиХ није најбоља, Вучић је рекао да ће Србија дати коју год вакцину буду жељели грађани ФБиХ.

Предсједавајући Предесједништава БиХ Милорад Додик се захвалио у име Предсједништва БиХ.

„Захваљујем се предсједнику Вучићу за уручене вакцине. Односи између Србије и БиХ су свакако добри, а има доста питања које треба рјешавати. Једна од најбољих иницијатива јесте да се организује велики форум у Београду, којим би се побољшала сарадња БиХ и Србије”, казао је Додик. 

Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић такође се захвалио за уручену донацију предсједника Вучића.

Он је рекао да су разговарали и да је на састанку било питања око којих су се сложили а и оних око којих су имали различита мишљења.

Комшић и Џаферовиц су рекли да је ово нови помак у односима БиХ и Србије.

Жељко Комшић и Шефик Џаферовић су казали да треба разговарати и да су подржали одржавање економског форума у Београду.

Џаферовић је истакао да данашња посјета Александра Вучића значи више за БиХ од ове донације коју је уручио грађанима ФБиХ.

Извор: РТРС/БН