ДруштвоНајновијеФоча

Обављено уређење јавних површина у Фочи, Миљевини, Броду и Драгочави

Одјељење за инспекцијске послове и комуналну полицију општине Фоча организовало је јуче акцију чишћења јавних површина у градском подручју и у још три већа насеља ван града.

У акцији су учествовали општински радни вод и Цивилна заштита, комунално предузеће „Комуналац“, невладине и омладинске организације, рафтери, заједнице етажних власника, мјесне заједнице и школе.

Планирано је да се очисте простори око стамбених зграда, обале Дрине и Ћехотине, градски паркови као и насеља Брод на Дрини, Миљевина и Драгочава.

Начелник Одјељења за инспекцијске послове и комуналну полицију Младен Пиповић каже да је акција замишљена тако да удружења грађана, радни вод и Цивилна заштита уреде обале ријека, а грађани своја дворишта.

 “Да изађе свако испред својих зграда, кућа, предузећа, продавница и да уреди простор. Наравно,  сав кабасти материјал који се сакупи ми ћемо одвући, а у наредном периоду одређиваћемо један дан у седмици или у мјесеци када да се избаци тај кабасти отпад да се не би стварале дивље депоније”, рекао је Пиповић.

Пиповић је додао да ће у наредним данима, уз набавку око 40 нових контејнера, у центру града бити постављено пет надстрешница за контејнере.

Извор: Радио Фоча