ДруштвоНајновијеФоча

Новоосновано омладинско удружење у Фочи, Удружење грађана “Млади Фоче”

Удружење грађана “Млади Фоче” је недавно основано омладинско удружење грађана које има за циљ да кроз мобилност младих, иновативност и активизам помаже у креирању љепшег и бољег амбијента за младе, као и све суграђане.

Саопштење Удружења преносимо у потпуности:

Поштована омладино Фоче,

Представљам вам новоосновано омладинско удружење у нашем граду под називом „Млади Фоче”.

Циљ нашег оснивања јесте да покренемо млађу популацију у нашем граду, јер смо увидјели да постоји потреба за тим, поготово у овом постпандемијском периоду.

У плану имамо радне акције и пројекте, како инфраструктурне тако и едукативне природе.
Први пројекат у чију смо реализацију кренули јесте изградња шаховског терена на Тргу 9. јануар, чија је сврха како да уљепша тај дио града, тако и да приближи млађу и старију популацију, јер само на тај начин, кроз дружење, можемо превазићи посљедице које су оставиле за собом мјере социјалне дистанце.

Свакако да имамо идеје за будући период које требамо да преточимо у пројекте и надамо се да ћемо успјети у нашој замисли.

Такође, желио бих да охрабрим свакога ко је вољан и жељан да нас контактира, преко странице удружења или лично мене, и придружи нам се у нашем раду, јер само заједничким снагама можемо постићи велике ствари.

Предсједник удружења,

Тодор Станковић.