ДруштвоНајновијеФоча

НЛБ Банка: Дому здравља систем за беспрекидно напајање струјом

Дом здравља Фоча је уз подршку НЛБ Банке Бања Лука, филијала Фоча, обезбиједио уградњу система за беспрекидно напајање електричном енергијом како би се осигурао непрекидан хладни ланац за чување вакцина. На овај начин процес вакцинисања становништва одвијаће се неометано, што ће сигурно помоћи у борби против пандемије.

НЛБ Банка а.д. Бања Лука филијала Фоча донирала је 2000 марака Дому здравља Фоча за уградњу система непрекидног напајања струјом, прије свега хладног ланца који обезбјеђује чување вакцина.

Никола Бјеловић, директор филијале Фоча каже да кроз спонзорства и донације банка жели да допринесе унапређењу квалитета живота грађана.

“Да би обезбиједили непрекидно снабдијевање електричном енергијом у циљу чувања вакцина, Дом здравља Фоча је уз подршку НЛБ Банке обезбиједио уградњу системе за беспрекидно напајање електричном енергијом како би се омогућио хладни ланац за чување вакцина. На овај начин смо заједнички осигурали да се проблем вакцинисања становништва одвија неометано што ће сигурно помоћи у борби пандемије“ каже Бјеловић.

Систем непрекидног напајања електричном енергијом Дом здравља раније није имао. Директор Мирослав Ристановић је нагласио да осим чувања вакцина систем ће бити спојен и са Службом хитне помоћи и омогућити снимање дијагностичким апаратима у случају нестанка струје.


“ Ми нисмо овакав систем раније имали. У времену пандемије потребно је хладни ланац одржати и сачувати вакцине. Сад имамо систем који је функционалан, тако кад нестане струје аутоматски се пали агрегат и аутоматски се добија струја која напаја фрижидере у Хигијенско-епидемиолошкој служби. Ми смо ову ситуацију искористили и спојили систем на Службу хитне медицинске помоћи гђе нам је у случају нестанка струје потребно да можемо функционисати ноћу, да ЕКГ апарати и апарати за дијагностику могу радити”, каже Ристановић.

Укупна вриједност система за беспрекидно напајање струјом је 2800 марака, а остатак за његову набавку финансирао је Дом здравља Фоча.

Извор: Радио Фоча