НајновијеСпортФоча

Никола Мојовић, капитен Сутјеске: Има још доста мјеста за исправке

Капитен прволигаша Сутјеске Никола Мојовић није баш задовољан како Фочаци изгледају у припремном периоду, али сматра да у преосталих 15 дана све то може да се исправи.


Изабраници Златка Радовића су поприлично напунили батерије, али је примијећено доста недостатака на тактичко-техничком плану кроз контролне утакмице.

– Вриједно смо радили у претходних тридесетак дана откако су почеле припреме и у четири контролна сусрета смо забиљежили три побједе. Изгубили смо од Игмана из Коњица 0:2, а савладали Фамос из Источне Илиџе са 2:1, вишеградску Дрину ХЕ са 3:2 и Колину из Устиколине са 3:1. Ако гледамо резултатски, сигурно можемо бити задовољни, али игра није била на нивоу – нагласио је Мојовић.

Осврнуо се на посљедњи меч против Колине у којем су стријелци осим њега били још новајлија у екипи Дејан Ђерић и Славиша Ристовић.

– Осим ефикасности, све је било за заборав. Доста смо гријешили у пас игри, тактичким замислима и треба сви да се забринемо, јер нам се то дешава у свакој утакмици. Остале су још ове двије седмице да све то покушамо исправити како бисмо спремно дочекали наставак сезоне – наставио је Мојовић.

Фочаци ће у суботу у генералној провјери играти против федералног прволигаша Горажда, а онда ће у првом прољећном колу гостовати код Козаре у Градишци.

– Са 25 бодова смо безбрижни на 11. мјесту, али не смије бити никаквог опуштања у наставку сезоне, јер бисмо се зачас могли наћи у тешкој ситуацији. Зато ово преостало вријеме до наставка сезоне морамо максимално добро да искористимо – додао је Мојовић.

Извор: Глас Српске