НајновијеСервисиФоча

Не престају кварови на електромрежи: Електричари затражили помоћ и од Спасилачке службе „Вулф“

Због квара на далеководу Тјентиште читаво то подручје са околином од јуче је без струје, речено је у фочанској Електродистрибуцији.

Нови квар додатно је отежао ионаку тешку ситуацију фочанским електричарима који данима улажу надљудске напоре како би санирали бројне кварове на електромрежи које су изазвале сњежне падавине посебно у руралним подручјима општине.

“Екипе су већ на Тјентишту, санира се квар, очекујемо да би до поднева то подручје могло да добије струју”, рекли су у фочанској Електродистрибуцији.

Нагласили су да су током јучерашњег дана настојали да санирају кварове у Челебићима и Заваиту, али да су им ситуацију највише отежавали неприступачан терен и дрвеће које је пало на стубове и далеководе.

“У Челебићу смо успјели да ријешимо пола далековода, али људи су и данас без струје. Покушаћемо и данас да се пробијемо и да санирамо остатак. Без струје су и даље и Заваит и Мештревац, комплетна Козја Лука, дио Слатине, Избишно, Мјетвине и Кратине”, навели су у Електродистрибуцији.

Иако потпомогнути додатним екипама електричара из Источног Сарајева, Трнова и Вишеграда, те радницима фочанског предузећа „Симинг трејд“ фочански електричари нису у могућности да ријеше, како су навели, велику хаварију на електромрежи.

“Чак смо затражили помоћ од Спасилачке службе „Вулф“ Фоча, а у помоћ су нам пристигли и ватрогасци. Појачане су све екипе на терену које нон-стоп раде. Не можемо прецизирати када ћемо санирати кварове, јер су проблеми на терену велики”, појаснили су у Електродистрибуцији.

Извор: Радио Фоча