НајновијеРепублика Српска

На путевима Српске 12 пресретача и сви мобилни радари

Возачи у Српској током овог и сљедећег мјесеца посебно треба да обрате пажњу на брзину, јер ће сви мобилни радарски системи бити ангажовани сваког дана најмање 12 сати дневно.

Осим тога, путевима ће крстарити и 12 пресретача, а када је у питању њихов рад, посебан акценат односиће се на Бањалуку, Бијељину, Приједор, Добој и Градишку.

У МУП-у Српске потврђено је и да је у јулу и августу планирано шест републичких акција, с тим што ће и свака полицијска управа организовати по једну регионалну и једну локалну.

И то није све – седам полицијских мотоцикала ће бити подијељено у двије групе, а под њиховом лупом биће мотоциклисти, али и возачи мопеда, бицикала и трактора.

Возачима возила стога се савјетује да не прекорачују брзину, да не пију те да користе безбједносни појас, који за 40 до 50 одсто смањује могућност погибије током несреће.

На мотоциклисте се апелује да користе кациге и другу заштитну опрему те да претичу у складу с прописима – не са десне стране и не колоне. Бициклистима се савјетује кретање бициклистичким стазама или коловозом на прописан начин.

Све ове контроле биће спроведене у склопу превентивне кампање „Вози опрезно, путуј безбједно”, чији је циљ смањење броја погинулих на путевима Српске у јулу и августу, који су идентификовани као мјесеци током којих је безбједност учесника у саобраћају најугроженија.

Извор: Независне