ДруштвоНајновијеФоча

Најмлађи Фочаци добили пакетиће

У храму Светог Саве синоћ су подијељени пакетићи за неколико стотина малишана узраста до седам година, али су пакетиће добили и они мало старији који су дошли у цркву.

Поводом Никољдана и празника Дјетињци, Општина је обезбиједила преко 700 пакетића и у сарадњи са свештенством храма Светог Саве организовала подјелу.  У препуном храму, након вечерњег богослужења, малишани су са пјесмом и рецитацијама дочекали Светог Николу и примили пакетиће.

Василије Драгаш је са радошћу добио пакетић. „Свети Никола ми је рекао да сам добар момак и да требам да слушам и идем у цркву.“ И Лука Чанчар је радост подијелио са мајком Даном и другарима. „Срећан сам што сам добио поклон од Светог Николе и он ми је рекао да морам да слушам маму и тату“, каже Лука.

Малишани вртића „Чика Јова Змај“ и хор „Побратимство“ припремили су пригодан програм.

Јереј Душан Андрић, старјешина храма Светог Саве каже да је жеља свештенства овог храма да се уочи празника Дјетињци и Никољдана учини радост за дјецу. „Овај догађај ће их, на неки начин, увести у предстојеће празнике. Управо ови поклони вечерас су подсјећање на рођење Христово које је највећи дар човјечанству. Радујемо се да је храм испуњен народом Божијим, из недјеље у недјељу, из литургије у литургију, а посебно се радујемо нашој дјечици која су и вечерас била ту, и која се одгајају у духу православне вјере“, каже Андрић.

Начелник Општине, Милан Вукадиновић изразио је задовољство што дјеца долазе у цркву. “Наш храм је омогућио да подјелу организујемо овдје и то ћемо наставити и у наредним годинама. Ове године смо увели праксу да дарујемо сву дјецу из Фоче, до седам година обрадујемо поклонима. Обезбиједили смо преко 700 пакетића за сву дјецу и желимо да их учимо нашим светосавским вриједностима и православној вјери. Ово вечерас је догађај организован на задовољство Општине Фоча и сваког појединца који је своје дијете довео у храм“, каже Вукадиновић.

Подјела пакетића организована је у оквиру манифестације „Зима у Фочи“.

Извор: Радио Фоча