НајновијеРепублика Српска

Најављен протест око 500 радника ЕРС-а у Требињу

Синдикат радника Електропривреде Републике Српске кренуо је у припреме протеста који ће бити одржан испред зграде „ЕРС“-а у Требињу, а према очекивањима синдикалаца на њему ће се појавити око 500 људи.

Предсједници синдикалних организација по зависним предузећима почели са анимирањем чланства и израдом спискова радника који ће доћи на скуп.

Тачан датум није познат и биће утврђен почетком наредне седмице, али већ су познати званични слогани: „Опстанак Електропривреде Републике Српске“ и „Раднички устав-колективни уговор ЕРС“.

„Предсједници синдикалних организација обавезују се да на велики протест радника који ће бити одржан испред управне зграде дођу са 10 одсто чланства из своје организације“, стоји у Закључцима Штаба за припрему протестног скупа достављених порталу CAPITAL.

Синдикат ЕРС-а је у отвореном сукобу са управом предузећа и Луком Петровићем због колективног уговора, али и због неслагања у вези са даљим вођењем предузећа.

Протести су првобитно планирани за вријеме одржавања „Енергетског самита“ у Требињу, али су у синдикату одлучили да их одгоде.

Извор: CAPITAL