ДруштвоНајновијеФоча

Наредне седмице у Фочи вакцинација старијих од 65 година

Масовна вакцинација старијих од 65 година у Фочи требало би да почне наредне седмице, потврђено је у Дому здравља који организује вакцинацију против вируса корона.

Директор ове здравствене установе Мирослав Ристановић рекао је да је одзив за вакцинацију у Фочи добар, те да се до сада пријавило око 1.000 суграђана старијих од 65 година.

„Ми смо затражили дозе за сљедећу недјељу, чим стигну вакцине, кренуће се у вакцинацију. Уколико вакцине стигну у понедјељак, вакцинација ће одмах почети у уторак. Јавност ће бити обавијештена, углавном спремни смо за тај процес. Одзив суграђана је добар, све више људи препознаје значај вакцине у борби против епидемије вируса корона”, рекао је Ристановић.

Ристановић је појаснио да ће се вакцинацја обављати у градској спортској дворани по унапријед утврђеном распореду, како се не би стварала гужва.

„Породични љекари позиваће телефоном пријављене према распореду, тако да ће се све одвијати по плану. Цијели процес вакцинације биће добро организован, у питању је руска вакцина „Спутњик Ве“”, казао је он.

До сада је у фочанском Дому здравља раску вакцину против вируса корона примило 46 запослених, од чега 34 прву дозу, док је 12 радника ревакцинисано. Вакцинација запослених наставиће се и у наредном периоду.

Извор: Радио Фоча