НајновијеПолитикаФоча

Након што је откривен, начелник Вукадиновић више не додјељује послове „својој” фирми

За четири године фирма ЗР “Перишић”, која се повезује са начелником Општине Фоча Миланом Вукадиновићем, је од Општине добила послове у вриједности око 870.000 КМ.

Од 2020. године до данас, током мандата актуелног начелника фирма ЗР Перишић” је добила 55 уговора са Општином Фоча док у периоду прије тога није сарађивала са Општином. Од наведених 55 уговора, 35 уговора је додијељено директним споразумом гдје начелник има право да уговоре до 6.000 КМ додијели извођачу по његовом личном избору.

Очигледно да је Вукадиновић активирао” ову фирму за вријеме свог мандата и тако је она добила послове у вриједности од 870.000 КМ, наравно може се поставити питање да ли су поједини од тих уговора били прецијењени.

Након што је откривена наведена повезаност, локална опозиција коју предводи Српска демократска странка је исти тај податак изнијела у јавност. Начелник Вукадиновић није тада коментарисао повезаност са фирмом ЗР Перишић”.

Након спроведене ревизије у Општини Фоча од стране Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске установљено је да су одређене фирме имале повлашћен положај и да се вршило прилагођавање јавних набавки тим фирмама. Због свега тога је покренут прекршајни поступак који је још у току против начелника Милана Вукадиновића као овлаштене особе.

Након свега тога, напрасно, уговори за фирму ЗР Перишић” престају и током 2024. године фирма нема ни један једини уговор потписан са Општином Фоча. Од 2020. године до краја 2023. године 55 уговора, али у 2024. години нула.

Поставља се питање како је тако изненада фирма ЗР Перишић” престала да ради са Општином, а прије тога је била главни неимар актуелне власти. Да ли је страх начелника од судске пресуде натјерао да престане додјељивати послове “својој” фирми?