ДруштвоНајновијеФоча

Миљевци удружени за чистије и зеленије насеље

Тридесетак мјештана Миљевине окупило се данас у трећој акцији чишћења овог насеља. Уклоњен је отпад, покошена трава, очишћене зелене површине. Резултат је чистије и зеленије насеље.

Док је многима недјеља дан одмора и чекања да надлежне службе раде свој посао, мјештанима Миљевине била је потребна само добра воља и организација да за пар сати очисте и уљепшају насеље. Све их је окупило Удружење грађана „Миљевина“ које у фебруару кренуло са организовањем прољећних акција чишћења.

„Одазвали су се и млади и стари, план је да се очисти и уреди дио центра Миљевине, читав плато код школе, затим дио код споменика на улазу у насеље, који је био доста запуштен. Ту бисмо искрчили дио старог и дотрајалог дрвећа и ускоро засадили ново зеленило. Циљ нам је свима да имамо чисто и сређено насеље које је већ богато зеленим површинама, само их треба одржавати”, рекао је Ранко Елез, предсједник Удружења.

Подршку акцији чишћења вриједним Миљевцима пружила је и локална управа. Док се начелник општинског Одјељења за урбанизам Ранко Поповић и сам укључио у чишћење, начелник општине Милан Вукадиновић са мјештанима је сагледавао могућности даљег уређења и улагања у ово насеље.

„Нећемо стати на подрши овој и сличним акцијама, жеља нам је да овдје уредимо купалиште на ријеци Бистрици. Слиједи освјетљење градског игралишта поред школе, издвојићемо дио средстава да се то приведе крају. Миљевина завређује много већу пажњу и бригу и ми ћемо то показати у наредном периоду”, рекао је начелник општине Милан Вукадиновић.

Миљевци-свјесни да не чисте само себи, већ и свима око себе, правећи љепшу и изгледнију околину, најављују још сличних акција. Они не чекају да за њих посао уради неко други нити траже кривце за неурађено. Засуку рукаве и раде, дајући добар примјер одговорне и активне заједнице.

Извор: Радио Фоча