НајновијеРегион

Мило Ђукановић најавио да ће потписати законе

На састанку предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, предсједника Скупштине Алексе Бечића, премијера Здравка Кривокапића и потпредсједника Владе Дритана Абазовића договорено је да би кохабитација морала да профункцише, јавља Телевизија Вијести.

Ђукановић је након пораза на изборима 30. августа казао да очекује кохабитацију са много изазова. За нешто више од мјесец од када смо ушли у њу, Ђукановић је стопирао неке врло важне потезе владе – од непотписивања више закона међу којима су и измјене Закона о слободи вјероисповијести, одбио је захтјев Владе да опозове седам амбасадора као и смјене челних људи Војске Црне Горе.

Како незванично сазнаје Телевизија Вијести, Ђукановић је на састанку најавио да ће потписати законе када се их Скупштина поново усвоји 20. јануара. Ипак, лидер ДПС-а није искључио могућност да ће његова странка пред Уставним судом покренути питање уставности Закона о слободи вјероиповијести.

Када је ријеч о смјенама у војсци, договорено је да то питање мора бити ријешено дијалогом, односно да се прије свега испоштује протокол, тако што ће се на ту тему разговарати на сједници Савјета за одбрану и безбједност.

Питање опозива амбасадора, једино је које није прецизирано до краја. Наводно, и на ту тему, Влада и предсједник требало би да даље разговарају и да се договарају, а не никако да било ко доноси самостално одлуке.

“Без институција и њиховог даљег развоја, нема ни демократског ни економског напретка земље”, наводи се у заједничком саопштењу предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, предсједника Скупштине Алексе Бечића и премијера Здравка Кривокапића.

Извор: Вијести.ме