НајновијеСервисиФоча

Мештревац одсјечен- сутра почиње чишћење пута

Сњежне падавине узрoковале су велики број кварова на електромрежи на подручју општине Фоча, па је доста села остало без струје, а и локална путна мрежа у вишим предјелима је тешко или никако проходна.

Све расположиве снаге Електродистрибуције су на терену и улажу максималне напоре да отклоне  кварове на далеководима, а отежавајућу околност представљају неприступачан терен и тешко проходни путеви због снијега.

Најкритичније је на подручју Мештревца, који је већ неколико дана одсјечен од остатка општине и без струје.

Начелник општине Милан Вукадиновић каже да се чека тешка механизација и да би у току сутрашњег дана требало да почне чишћење тог правца.

„На подручју Мештревца сметови су и преко метар и чекамо тешку маханизацију, која би требала у раним јутарњим сатима да чисти тај пут да бисмо успјели деблокирати то подручје. Сва остала подручја, упућене су машине гдје год је потребна та механизација, тако да очекујемо да ћемо  у наредним данима имати све под контролом. Позивам све предсједнике мјесних заједница, гдје год је проблем са сњежним сметовима, да се јаве и ми ћемо колико нам могућности буду дозвољавале упутити механизацију да се прочисте путеви“, рекао је Вукадиновић.

Радници Електродистрибуције успјели су да отклоне велики број кварова на далеководима, а без струје су и даље Заваит, Мештревац, Закмур и села у околини Миљевине.

Извор: Радио Фоча