НајновијеПолитикаФоча

Мастило и даље на челу фочанског ДНС-а

Предсједнк ДНС-а Ненад Нешић рекао је синоћ у Фочи да је ова странка носилац промјена у Српској, те да циљ који су зацртали, да буду водећа странка, није далеко.

Он је на редовној Изборној скупштини Општинског одбора у Фочи истакао да ће ДНС знати да оствари промјене, и то примјеном свог економског програма с циљем бољег живота грађана.

“Немамо намјеру да се бавимо личним амбицијама, већ народом Републике Српске и самом Републиком Српском. Циљ нам је да ДНС оствари најбољи могући резултат, а тај резултат ће бити, прије свега, у интересу Републике Српске”, рекао је Нешић.



Коментаришући чињеницу да је ДНС у Фочи на посљедњим локалним изборима освојио три мандата, а да је у међувремену остао на једном одборнику, Нешић је подсјетио да је Представничком дому поднио иницијативу да се измијени Изборни закон, тако да мандати припадају политичким партијама.

“Надам се да ће то бити усвојено јер свака корупција почиње са политичком корупцијом. Ако направимо да се одборници и посланици могу куповати, добићемо да избори губе сваки смисао, јер онај ко има новац, ко има моћ, може да купи потребну већину и тако наруши оно што се може назвати демократском вољом бирача израженом на изборима”, рекао је Нешић.

На Изборној сједници у Фочи, досадашњи предсједник Општинског одбора ДНС-а Гордан Мастило реизабран је на ту функцију.

Он је навео да је на посљедњим локалним изборима ДНС показао да је након расцјепа у странци успио да крене узлазном путањом и направи резултат, који нико није очекивао.

“Одмах након избора дошло је до турбуленција, што је била општа појава, одлажења људи, поготово тих који су имали одборнички маднат. Настојали смо да се консолидујемо и спровели смо унутарстраначке изборе, тако да крећемо у припрему за наредне опште изборе и трудићемо се да све полако “испегламо” и ставимо странку на мјесто којој јој и припада”, рекао је Мастило.

Извор: Радио Фоча