НајновијеСпортФоча

Малим фудбалом одмарају од учења, студентска рекреација прерасла у клуб

Студентско “бистрење мисли” играњем лопте у сали, након сати напорног учења, прерасло је у озбиљну спортску причу.

Град на обалама Дрине и Ћехотине, захваљујући студентима ентузијастима, великим заљубљеницима у “најважнију споредну ствар на свијету”, добио је Клуб малог фудбала “Медицински факултет Фоча”.

Студент Милош Миливојевић из Невесиња, члан КМФ „Медицински факултет Фоча“прича да се идеја о оснивању клуба јавила прије пола године.

 “Прије свега ради другарства, да представимо Факултет у што бољем свјетлу, да имамо неку активност и да видимо на шта ће то да личи, да ли можемо да играмо Другу лигу Републике Српске. Није била баш лака организација, али мало, помало, уз помоћ декана и других људи, организовали смо термине, набавили лопте”, каже Миливојевић.

Клуб је регистрован у августу и такмичење је почео од Друге лиге, група Југ.

“Тренирамо већ мјесец, испити су били, прошли су рокови, сада имамо мало више слободног времена, тако да ћемо се мало више посветити фудбалу. С обзиром да студирамо медицину, знамо који је фактор физичка активност и за психичко и за физичко и здравље, тако да је ово врло позитивна прича, све у свему”, оцјењује Миливојевић.

Пут до Хипократове заклетве је изузетно тежак, захтијева доста одрицања, па будући љекари морају добро да “загрију столицу”.

Ипак, када се вријеме организује на прави начин, све се може стићи.

“Одрадимо предавања, неко учење три, четири, пет сати, термини за фудбал су обично у осам и десет увече, тако да је лако комбиновати пред спавање, стигне се све”, наводи Миливојевић.

Он прича да им је циљ да у првој полусезони одиграју што коректније и да полако дижу игру на већи ниво до друге полусезоне.

“За сада немамо неке велике амбиције,  само да потраје ова прича и да представимо наш факултет и град у што бољем свјетлу”.

Екипу углавном, али не искључиво, чине студенти. Већ на старту, показали су да су у такмичење ушли веома озбиљно.

У прва три кола Друге лиге Југ остварили су двије побједе и један пораз.

Студент Милош Кулић из Бијељине, члан КМФ “Медицински факултет Фоча”, каже да су у тиму студенти из свих крајева Републике Српске.

“Из Бијељине, Зворника, Требиња, Невесиња, Добоја, Лукавице и неколико њих из Фоче, од којих нису сви студенти. Тренутно имамо двије побједе и пораз и тај један пораз смо доживјели у другом колу од екипе Калиновика, гдје смо ишли без неколико играча због здравствених проблема”, каже Кулић.

Већ на наредном мечу били су у комплетном саставу и показали су квалитет, савладавши са 5:1 екипу Љубиња.

“Претходно смо, у првом колу, добили, такође, великог противника, екипу “Танго” из Источног Сарајева са 3:0. Бољи почетак нисмо могли очекивати”, задовољан је Кулић.

Клуб почива на студентском ентузијазму и трајаће све док буде студената који воле спорт, поручују његови оснивачи.

Вјерују да ће будућим генерацијама својих колега са факултета оставити добар темељ и да ће уз подршку деканата и локалне управе, коју имају од почетка, клуб из сезоне у сезону биљежити све боље резултате.

Извор: Радио Фоча