ДруштвоНајновијеФоча

Лоша инфраструктура кочи развој дрвопрераде

Дрвопрерађивачки погони, који послују у оквиру Индустријске зоне Брод на Дрини, годинама се суочавају са лошим снабдијевањем водом и струјом и другим комуналним проблемима који им отежавају рад и пословање, а самим тим онемогућују даљи развој ове привредне гране на подручју Фоче. Како превазићи инфраструктурне проблеме у пословној зони, створити повољнији привредни амбијент, отконити препреке са којима се суочавају привредници разговарано је на састанку дрвопрерађивача и начелника општине Фоча, Милана Вукадиновића.

Горан Ђуковић, власник предузећа “Стандард”, једног од дрвопрерађивачких погона које послује у оквиру Индустријске зоне Брод на Дрини, сматра да је за унапређење производње неопходно ријешити инфраструктуне проблеме.

„Постоји одређен број дрвопрерађивача у Индустријској зони Брод на Дрини који се суочава са неријешеним бројним инфраструктурним проблемима, као што су противпожарна заштита, канализација, снабдијевање водом и струјом. Имамо обећање начелника да ће нам изаћи у сусрет и помоћи нам да то ријешимо”, рекао је Ђуковић.

Поред лоше инфраструктуре, дрвопрерађивачима проблем представља и дуга зима која им онемогућава потребну динамику у испоруци трупаца током цијеле године. Очекују да ће тај проблем ријешити у сарадњи са ШГ „Маглић“.

У рјешавање проблема дрвопрерађивача и стварање бољег привредног амбијента активно је укључена локална управа.

„Предузећемо активности да помогнемо дрвопрерађивачима у побољшању инфраструктуре, те да подстакнемо амбијент за здраво пословање и отварање нових радних мјеста. У сарадњи са Владом Српске, размотрићемо пробематику снабдијевања дрвопрерађивача сировином, на који начин да задовољимо свима потребе и наравно уколико буду изразили жељу и могућности и да прошире погоне”, рекао је начелник општине Милан Вукадиновић.

Састанак дрвопрерађивача са начелником Фоче један је од корака ка оживљавању општинског Привредног савјета.

Извор: Радио Фоча