ДруштвоНајновијеФоча

Локални парламент размотрио информацију о асфалтној бази, чека се одговор Министарства

Скупштина општине Фоча на данашњој сједници разматрала је информацију о активностима везаним за градњу асфалтне базе у Индустријској зони „Брод на Дрини“.

Истакнуто је да инвеститор предузеће „Србињепутеви“ у досадашњој фази градње не посједује сву потребну документацију, те да се од надлежног министарства још увијек чека одговор о овој проблематици.

Одборници су упознати да је инвеститор, након измјене регулационог плана, од Општине Фоча затражио сагласност о урбанистичко-техничким условима за изградњу асфалтне базе због комплетирања документације за израду локацијских услова за производњу асфалта, коју издаје Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.

У информацији се истиче да је Одјељење за просторно уређење, стамбено-комуналне послове од ресорног министарства затражило мишљење са прецизним мјерљивим параметрима о утицају асфалтне базе на животну средину прописаним законима и другим актима и прописима из те области.

Министарству је достављен закључак са претходне сједнице локалног парламента, као и записник са састанка у МЗ Брод на Дрини, током којег су мјештани тог насеља протестовали због изградње асфалтне базе, наведено је између осталог у информацији.

Из локалне управе позвали су заинтересоване грађане да дођу у просторије Општине и да се уколико имају недоумице увјере у све што је до сада урађено по овом питању.

-Чекамо одговор из Министарства и на некој од наредних сједница имаћемо информацију за одборнике и све становнике МЗ Брод-рекао је током обраћања одборницима начелник општине Милан Вукадиновић.

Подсјећамо, крајем јуна, мјештани насеља Брод на Дрини протестовали су због изградње асфалтне базе у Индустријској зони „Брод на Дрини“, тражећи од надлежних забрану градње и измјештање постојећих постројења са те локације.

Извор: Радио Фоча