КултураНајновијеФоча

КУД Фоча на фолклорним фестивалима у Словенији и Србији

Фолклораши Културно-умјетничког друштва „Фоча“ протеклог викенда учествовали су на два ревијална фестивала фолклора, у Копру у Словенији те у Шапцу, у Србији.

На позив пријатеља из Културно-умјетничког друштва „Коло“ из Копра, са којим је КУД „Фоча“ прошле године успоставио сарадњу, припремни ансамбл овог друштва протеклог викенда наступио на Међународном фестивалу фолклора „Музиком и игром до Балкана“, на којем су наступила бројна друштва са простора бивше Југославије и из Европе. Фочански фолклораши представили су се „Играма из Сарајевског поља“ и кореографијом „Водарке“ каже Саша Станић, члан управе Друштва: „То је прије свега био скуп културно-умјетничких друштава из дијаспоре. На фестивалу је наступило више од 300 учесника из Аустрије, Њемачке, Италије, Мађарске, Македоније и Словеније. Из Републике Српске, поре КУД-а Фоча, учествовао је и КУД „Младост“ са Пала. Овакве манифестације и путовања од великог су значаја за све фолклораше и прилика за размјену искустава и стицање нових знања.“

Дјечији ансамбл КУД „Фоча“ гостовао је на фестивалу фолклора у Шапцу, на позив КУД-а „Абрашевић“, са којима Фочаци гаје дугогодишње пријатељство.

Извор: Радио Фоча