НајновијеПолитикаФоча

Крсто Ивановић искључен из фочанског ДНС-а

Предсједништво ОО Демократског народног савеза Фоча искључило је из чланства ове партије Крста Ивановића због кршења Статута и непоштовања одлука органа странке, саопштено је из фочанског ДНС-а. Одлука је донесена на данашњој сједници Предсједништва ове партије.

У саопштењу достављеном  медијима наводи се да је на протеклим локалним изборима Крсто Ивановић био кандидат за одборника на листи Демократског народног савеза , на којој је и освојио одборнички мандат.

“Очекивало се да ће Ивановић кроз свој одборнички рад у СО Фоча заступати интересе ДНС-а и оправдати повјерење које је добио прије свега од ОО, Предсједништва странке, те чланова и симпатизера. У више наврата Крсто Ивановић је истицао своју лојалност странци, свој карактер вјерника и човјека који никада неће погазити дату ријеч”, наводи се у саопштењу.

У ДНС-у наводе да је Крсто Ивановић истицао да је након завршених избора и освојеног мандата позиван од стране лидера других партија да напусти ДНС и пређе у њихове редове и тако сачува позицију директора Јавне установе СШЦ Фоча, што је како је он говорио,  категорички одбио.  

“Истицао је и да га никаква функција не интересује и да га не може довести у ситуацију да буде уцијењен да пређе у редове друге политичке партије. Нажалост, вјерник и човјек који се куне у дату ријеч поступио је супротно кршећи Статут и не поштујући одлуке органа странке,  сврстао себе у категорију прелетача и папака и показао лице човјека који „прода вјеру за вечеру“, истиче се у саопштењу.

Из фочанског ДНС-а позвали су Ивановића да врати одборнички мандат тој партији, како би, како су навели, сачувао образ и достојанство.

Извор: Радио Фоча