ДруштвоНајновијеФоча

Кризни штаб се захвалио грађанима на поштовању мјера- потребно задржати опрез и за Божић

На подручју општине Фоча смањен је број обољелих од ковида 19 и епидемиолошка ситуација се постепено побољшава, а у новогодишњој ноћи није забиљежено кршење здравствених мјера, поручено је са данашњег састанка Општинског штаба за ванредне ситуације.

Штаб се захвалио грађанима Фоче на поштовању прописаних мјера заштите од вируса корона за вријеме новогодишњих празника, уз напомену да је потребно задржати појачан опрез и у наступајићим божићним данима.

Начелник општине Милан Вукадиновић каже да је, према извјештају Дома здравља, видљиво да епидемија у Фочи постепено јењава.

„Међутим, предстоје нам Бадњи дан и Божић и заиста још једном апелујем да, као што смо то до сада одговорно радили и у кругу својих породица прослављали празнике,  тако наставимо и у наредном периоду“, рекао је Вукадиновић.

Он је истакао да Полицијска управа Фоча и инспекцијске службе свој посао раде максимално професионално и одговорно, те да ће и у наредним данима наставити појачану контролу поштовања мјера.

Директор Дома здравља у Фочи Мирослав Ристановић каже да је служба Хитне помоћи имала мирну новогодишњу ноћ, без инцидената, те да радује и охрабрује и чињеница да се смањује број обољелих од ковида 19.

„У Српској је генерално примјетан пад у броју пацијената са респираторним тегобама. Оно што и даље забриоњава је број хоспистализованих пацијената и број пацијената на респиратору, тако да не би требало доћи до већег опуштања. Апеловао бих да и предстојеће божићне празнике људи проведу у породичној атмосфери, да се избјегавају већа окупљања“, поручио је Ристановић.

Под терапијом у ковид амбулантама Дома здравља тренутно је око 30 пацијената, што је, према Ристановићевим ријечима, знатно мање него што је то било у октобру и новембру. Од почетка епидемије, у Фочи је вирусом корона заражено 739 особа код којих је то тестирањем потврђено, а опоравило их се 629.

Извор: Радио Фоча