НајновијеРепублика Српска

КРАЈ НИЖИМ ЦИЈЕНАМА Завршена кампања “Друштвено одговорни”, враћа се маржа на 45 производа

Кампања “Друштвено одговорни”, у којој су од октобра биле снижене цијене 45 производа, званично је завршена посљедњег дана 2023. године.

Потврдио је то и министар трговине РС Денис Шулић који је подсјетио да је циљ кампање био смањивање инфлаторних удара на грађане Српске.

Оставићемо могућност да сви трговачки ланци, али и добављачи и произвођачи, остану дио саме кампање, а ми ћемо у име министарства пратити цијене, да ли долази до поремећаја на тржишту. Ако буде поремећаја, наставићемо даље с активностима које ће имати за циљ да те цијене буду у складу са потребама привреде, али да не угрожавају буџете породица широм Српске – рекао је Шулић.

Он је додао да је “добро што је инфлација у стагнацији и да више нема великих инфлаторних скокова сваког мјесеца”. Шулић је оцијенио да у наредном периоду не би требало долазити до значајнијих поремећаја на тржишту када је ријеч о цијенама робе и услуга.

У кампањи “Друштвено одговорни” су се 19 домаћих произвођача, 5 дистрибутера (трговца на велико), 27 трговаца, одрекли марже на укупно 45 производа, а углавном је ријеч о прехрамбеним артиклима.

Ријеч је о широком спектру производа од месних прерађевина, конзервираних месних прерађевина и поврћа, млијека и млијечних производа, мармеладе, кондиторских производа, производа за хигијену и слично који су грађанима доступни уз цијене снижене од 10 до 50 одсто.

Извор: Српска инфо