ДруштвоНајновијеФоча

КПЗ Фоча није реализовао ревизорске препоруке дате 2016. године

Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске 11. октобра је објавила 2 извјештаја о статусу препорука, датих Казнено-поправном заводу Фоча и Казнено-поправном заводу Добој, приликом финансијске ревизије за 2016. годину.

Ради се о извјештајима у којима је анализирана реализација тада датих ревизорских препорука, од стране руководства та два завода.

Оба завода су, за реализацију датих препорука у претходном четверогодишњем периоду, од стране Главне службе за ревизију, оцјењена „закључком са резервом”.

Казнено-поправни завод Фоча је у финансијској ревизији за 2016. добио 9 препорука. На основу испитане књиговодствене и друге документације и датих образложења од стране одговорних особа, ревизори су закључили да су, у међувремену, у потпуности проведене свега 4 препоруке, двије дјелимично, двије препоруке нису проведене, док једна препорука више није актуелна.

Од укупно пет препорука које су дате КПЗ Добој у Извјештају о проведеној финансијској ревизији за 2016. годину, у потпуности је проведена само једна препорука, једна је изгубила актуелност (јер су у значајној мјери измјењене одредбе правилника, с ким је била повезана), а три су проведене дјелимично.

Комплетан документ можете преузети кликом на линк овдје.

Извор: Ревизије