НајновијеСпортФоча

Кик-бокс: Два злата и сребро за „Игму”

Чланови Кик-бокс клуба „Игма“ из Фоче Николај Марковић и Његош Шкипина постали су шампиони БиХ у кик-боксу, док је њихов клупски другар Неђо Шкипина освојио друго мјесто.

Првенство БиХ одржано је протеклог викенда на Палама, а у Кик-бокс клубу „Игма“ истичу да су одушевљени резултатима, радом и талентом свијих чланова. Најмлађи такмичар на првеству био је Николај Марковић, који је наступио у категорији -32 кг у дисциплини КЛ. У мечу са противником старијим годину потврдио је таленат, побиједивши и освојивши прво мјесто, чиме је постао првак Босне и Херцеговине.

Његош Шкипина, за којег у „Игми“ истичу да је њихов најперспективнији такмичар у кога полажу највеће наде у наредном периоду , у дисциплини low kick -45 кг је такође освојио златну медаљу, поставши шампион БиХ, а својом срчаношћу је изненадио све присутне на првенству.

Неђо Шкипина је наступио у категорији -47 кг, дисциплина КЛ. Први меч је побиједио убједљиво и показао квалитет али у финалном мечу је поражен од доста искуснијег борца и освајача многих првенстава. Из „Игме“ наводе да му је ово био први наступ на такмичењу, тако да су презадовољни и сматрају да од њега могу доста очекивати.

Извор: Foča24.info