НајновијеФочаХроника

Како је брачни пар из Фоче варао кладионичаре: Лажним дојавама путем друштвених мрежа узели 460.000 КМ

Супружници Недељко (25) и Слађана Митровић (21) те Жарко Благојевић (32) пријављени су требињском Окружном тужилаштву због сумње да су дојавама о лажним кладионичарским резултатима незаконито зарадили 460.000 КМ, потврђено је Гласу Српске.

Незванично сазнајемо да су оштетили више особа којима су за новац слали наводно резултате наштиманих утакмица говорећи им да ће сигурно остварити добитак.

„Недељко је био главни и он је путем своје интернет странице „Брзо до новца” те „FaceBook” и „Messenger” проналазио жртве. Обећавао им је да их чека одличан добитак на кладионици јер има сигурне резултате наштиманих утакмица. Говорио им је да то кошта и да му могу платити путем поште или “Western Union”, казао је извор близак истрази.

Додао је да је Недељко, осим на свој, жртве упућивао да уплате новац на Слађанин и Благојевићев рачун.

„У једном случају жртви је обећао да ће му послати резултате са којима ће добити 25.000 евра на кладионици. За то му је тражио да плати 420 евра”, казао је наш извор.

Према његовим ријечима, Недељко је жртвама пријетио и изнуђивао им паре када би они престали да му вјерују и плаћају за дојаве. Овај извор је истакао да је највише оштећених којима је тројац узимао новац с подручја Србије, Црне Горе и Хрватске.

Полицијска управа Фоча, наводећи иницијале, саопштила је да их терете за прање новца, а Недељка Митровића и за превару и изнуду. Казали су да су против њих поднијели извјештај Окружном тужилаштву у Требињу.

„М. Н. сумњиче да је од 2014. до 2020. године прибавио за себе или другог противправну имовинску корист приказивањем лажних чињеница путем друштвених мрежа, а у вези са резултатима спортских утакмица, као и упућивањем пријетњи. Он је на тај начин доводио у заблуду оштећена лица из више различитих земаља и тиме их навео да у више наврата изврше уплате у банкама или пошти на његово име и на име М. С. и Б. Ж.”, саопштено је из ПУ Фоча.

Истакли да је ово резултат континуираног рада полиције у међународној акцији „Дојаве”. Ова акција траје већ дуже вријеме, а лани у октобру седам особа је пријављено Тужилаштву због сумње да су лажним дојавама о намјештеним резултатима спортских мечева те пријетњама у року од три године изнудили 60.000 евра од житеља Минхена у Њемачкој чија је супруга због свега обољела и завршила у болници.

Досије

Недељко Митровић познат је по кривичним дјелима, а у Србији је осуђиван због превара и других кривичних дјела. Он је у жижу јавности дошао лани у јуну када је аутом налетио на суграђанина Недељка Мојовића (44) и тешко га повриједио. Све се одиграло у Светосавској улици наочиглед пролазника, а они су раније имали неке комшијске или родбинске несугласице које полиција истражује.

Извор: Глас Српске