НајновијеРегион

Истрчали 564 километра до манастира Острог како би помогли лијечење мале Ленке

Марко Станковић и Зоран Ракић из Новог Сада, који су 12. августа кренули у хуману мисију „Милион корака за Ленку“, у суботу увече су истрчали и посљедњи 564. километар до манастира Острог.

Момци су најавили да ће седам дана трчати по 80 километара и тако прикупљати новац за лијечење дјевојчице Ленке Лазаревић и успјели су у својој племенитости.

На путу до Острога велики број грађана Србије подржао је ова два ходочасника слањем СМС поруке садржине 1491 на 3030, за Ленкино лијечење, а кроз градове су их мештани дочекивали и испраћали уз молитве да истрају у том великом подвигу.

– Милион корака, а ниједна сумња да ћемо успјети. Само ти и ја знамо тежину овог пута, али успјели смо, брате. Хвала свима, нема ријечи којима бих описао колико сте нам значили. Трчали смо и плакали читајући ваше поруке подршке. Заједно смо најјачи. Вјерујте људи, човјек је машина и нисмо свјесни колике су нам могућности – написао је Ракић на свом Фејсбук профилу, обраћајући се свим грађанима Србије, преноси Дневник.

Испред манастира Острог, два пријатеља су загрљајем честитала један другом што нису поклекли, већ су издржали до краја и истрчали за Ленку. А сада је на нама да не заборавимо тај хумани гест, већ да наставимо са слањем порука да би дјевојчица, која болује од акутне леукемије лимфобластних ћелија, побиједила ту опаку болест.

Извор: Глас Српске