КултураНајновијеФоча

Изложба слика у Фочанској кући до половине августа

У галерији Фочанске куће отворена је изложба слика аутора из Фоче и Србије. На изложби је представљено 50 дјела која су рађена техникама уље и акрилик на платну, пастел и акварел.

У наредних десет дана посјетиоци ће моћи да погледају радове Драга Ивановића из Фоче, Предрага Дојкића из Зрењанина, Слободана Парежанина из Новог Сада, Драгана Цанића из Врања и Драгана Ојданића из Београда.

Један од аутора изложбе Фочак Драго Ивановић са 36 експоната рађених техником уље и акрилик на платну представио је дио умјетничког рада дугог пола вијека.

„Сликарством се бавим већ 50 година, а на изложби је и слика која је настала на почецима мог стваралчког рада. На сликама су заступљени пејзажи са мотивима природе, цвијећа, села и лијепих крајолика из околине Фоче и Пала”, истакао је Ивановић.

Уз умјетничка дјела искусних сликара у поставци изложбе коју организује Центар за културу и информисање нашли су се и радови студената београдског Факултета примијењених умјетности.

„Фочанска публика има прилику да види врхунска умјетничка дјела и на овој изложби нећемо стати. Трудићемо се да у наредном периоду организујемо изложбе и осталих важних ликовних умјетника, као и друге културно-умјетничке садржаје у простору Фочанске куће”, рекао је директор ЦКИ Фоча Владимир Пантовић.

У предузећу „Извор“, које газдује Фочанском кућом, кажу да ће наставити сарадњу са умјетницима уступљујући им јединствен изложбени простор.

„У претходном периоду имали смо више културних манифестација, а у сарадњи са Центром за културу и информисање трудићемо се да их убудуће буде више”, рекао је директор предузећа „Извор“ Миомир Бојат.

Изложба у галерији Фочанске куће биће отворена до 16. августа, а поставка је продајног карактера.

Извор: Радио Фоча